Wat is Counseling?

Counseling is een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding. Persoonlijke counseling kan je helpen om de balans in jezelf en je leven terug te vinden en jouw klachten te verminderen. We gaan samen op zoek naar een oplossing binnen de grenzen van jouw eigen mogelijkheden. Je wordt  optimaal ondersteund om weer zo goed mogelijk te kunnen functioneren.

Counseling mogelijkheden

Individueel

Individuele counseling bestaat uit een serie van één-op-één gesprekken. De gesprekken duren in de regel één tot anderhalf uur. Soms kan het echter nodig zijn wat meer tijd te nemen. De gesprekken vinden plaats met tussenpozen van enkele weken.

Individueel on-line

Individueel on-line counseling bestaat uit een serie van één-op-één gesprekken via een life internet verbinding of chat of mailverkeer. De life gesprekken duren maximaal een half uur en kunnen met korte tussenpozen plaats vinden afhankelijk van wat is afgesproken.

Paren

Counseling van (echt)paren bestaat uit een serie van gesprekken. De gesprekken duren in de regel één tot anderhalf uur. Soms kan het echter nodig zijn wat meer tijd te nemen. De gesprekken vinden plaats met tussenpozen van enkele weken.

mogelijke onderwerpen

Burnout reintegratie

Je bent een tijd niet werkzaam geweest omdat je burnout of overspannnen bent geweest. Na de juiste hulp ben je nu op het punt dat je weer aan het werk kan gaan. Echter merk je dat je nog steeds gehinderd wordt door dezelfde vraagstukken die je mogelijk opnieuw burnout of overspannen kunnen maken. Ik kan je helpen om dingen anders te gaan doen waardoor je niet in dezelfde valkuil valt.

Niet meer in balans

De oorzaak van de problemen die je ervaart kan liggen in de ervaringen die je hebt opgedaan in je leven en hoe jij die ervaringen een plek hebt gegeven. Soms heb je pijn gevoeld bij nare ervaringen en heb je onbewust je eigen manier bedacht om met die pijn om te gaan. Daardoor heb je je hoofd boven water kunnen houden, je hebt leren “overleven”. In het verleden hebben die overlevingsmechanismen je geholpen maar op een bepaald moment in je leven loop je vast en weet je niet meer verder. Ik kan je helpen te onderzoeken waar je problemen zijn ontstaan en hoe je onverwerkte zaken een plek kunt geven. Dat geeft rust en ruimte om met nieuwe energie en vanuit zelfvertrouwen verder te kunnen.

Relaties

Soms gaat het in een relatie even niet zo lekker. Dat hoort er bij. We begrijpen elkaar even niet, praten daar over, leggen het weer bij en gaan verder. Als dat echter niet meer gaat omdat de verschillen niet te overbruggen lijken dan kan externe hulp uitkomst bieden.

Rouw & verlies

Verlies en rouw komen op verschillende momenten in het leven bij diverse onderwerpen langs. Bijvoorbeeld het verlies van een dierbare, lichamelijke functies na een ongeval of je baan. Het overkomt je, overvalt je of verlamt je. Als je niet meer weet hoe je verder kan gaan dan kan ik je wellicht helpen.